Default – Above Header Ads

Harga Bitcoin Menjunam Ke $ 6,700, Pasaran Kripto Merosot $ 300 Bilion

Harga Bitcoin menjunam di bawah $ 6,700 semalam memandangkan pasaran mengalami penurunan peratusan dua angka. Pasaran mata wang kripto telah diniagakan untuk sebahagian besar hujung minggu, dan pada hari Ahad, harga bitcoin mula jatuh ke arah $ 7,000. Pada kira-kira 17:30 UTC, sokongan untuk tahap itu mula menguap, dan bitcoin dengan cepat dijaga serendah $ 6,630 sebelum mengalami pemulihan kecil kepada $ 6,791 ketika artikel ini ditulis.

Untuk hari ini, bitcoin turun hampir 11 peratus, sementara kebanyakan altcoin utama melihat harga mereka turun sebanyak 12 peratus atau lebih. Cabaran itu secara ringkas menarik jumlah pasaran mata wang kripto di bawah $ 300 bilion, dan pada masa penulisan hanya mencecah $ 297 bilion.

Apabila Bitcoin masih berdagang di atas $ 7,200 – penurunan harga telah berkaitan dengan penurunan yang ketara dalam jumlah dagangan dalam tempoh dua bulan yang lalu. Pengurangan jumlah ini bukan sahaja memberi isyarat ketidakpastian jangka pendek di kalangan pelabur tetapi juga pasaran yang lebih besar untuk perubahan harga yang lebih ganas.

Sumber:

https://www.ccn.com/newsflash-bitcoin-price-plunges-below-6700-crypto-market-dips-below-300-billion/

Default – Between Post Ads