Default – Above Header Ads

Hartawan Hartanah Jual Condo New York Dengan Harga $ 15.3 juta Menggunakan Bitcoin

Hartawan hartanah Ben Shaoul telah menjual kondominium di Upper East Side, Kawasan yang berprestij di Manhattan dengan nilai $ 15.3 juta menggunakan Bitcoin (BTC). Shaoul – yang merupakan presiden Kumpulan Real Estate Magnum – menjual harta tanah seluas 11,400 kaki persegi itu kepada entiti berpangkalan di Taiwan “Affluent International LCC”.

Sementara Shaoul sendiri dilaporkan tidak memberikan sebarang komen, Eric Hedvat – broker dengan Jet Real Estate, yang mewakili Magnum dalam perjanjian itu – mensifatkan transaksi itu sebagai “proses yang berjalan lancar.” Magnum dilaporkan terlibat dalam kontrak dengan dua pembeli lain di bangunan yang sama menggunakan Bitcoin pada tahun 2018 – satu untuk studio  seluas 624 kaki persegi dengan harga yang diminta $ 875,000 dan satu lagi bilik tidur seluas 989 kaki persegi pada $ 1.48 juta.

Satu lagi kediaman Shaoul telah disenaraikan dengan pilihan untuk membeli menggunakan Bitcoin tetapi akhirnya dijual secara tunai kepada pelabur yang berpangkalan di Bronx Martin Shapiro tahun lepas untuk $ 82 juta. Beyond Magnum, Real Deal mencatat bahwa syarikat pengurusan sewa Brooklyn mengumumkan pada tahun 2018 bahawa ia akan menerima matawang kripto sebagai bentuk pembayaran. Penyenaraian semasa untuk $ 29 juta harta di Upper East Side, yang dipasarkan oleh Corocan, menyatakan penjual akan “menerima bayaran dalam Bitcoin, Ethereum, atau Ripple.”

Rujukan:

https://blog.coinbase.com/eos-enters-congestion-mode-due-to-eidos-airdrop-3d3f82081074?gi=3a9dea9a106b

===

Jika anda mahu berdiskusi dan bertanya tentang bitcoin, matawang kripto (cryptocurrency) dan teknologi blockchain di Malaysia. Anda dijemput bersama-sama komuniti Bitcoin Malaya di FB dan @CoinDotMy di Telegram. Jangan lupa ikuti kami di Twitter dan Instagram!

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.

Default – Between Post Ads