‘Hurun China Rich List 2019′ Senaraikan 12 Usahawan Kripto

“Hurun China Rich List 2019” yang diterbitkan oleh Hurun Report, firma penyelidikan, media dan pelaburan, mempunyai 12 orang usahawan kripto tempatan. Senarai terkini diterbitkan pada 10 Oktober dan termasuk di dalam senarai tersebut adalah pengasas bersama gergasi perlombongan kripto, Bitmain, Micree Zhan dan Jihan Wu, pengasas bursa pertukaran kripto utama, Binance, Changpeng Zhao dan pengasas OKCoin – Star Xu. Terakhir, Leon Li, pengasas bursa pertukaran kripto Huobi, juga dalam senarai tersebut.

Zhan – dengan nilai bersihnya sebanyak 30 bilion yuan Cina (lebih daripada $ 4.2 bilion) – telah menjamin kedudukan ke-100 dalam senarai itu. Binans Changpeng Zhao menduduki tempat ke-195 berdasarkan kekayaan peribadi 18 bilion yuan ($ 2.5 bilion). Menariknya, beliau bergerak naik 35 kedudukan berbanding dengan senarai tahun 2018.

Pengasas OKEx Star Xu disenaraikan di tempat ke-398 dengan penilaian 10 bilion yuan ($ 1.4 bilion). Huobi Li diletakkan pada tempat ke 530 dengan 7.5 bilion yuan Cina (lebih $ 1 bilion). Hu Dong, pengasas perlombongan ASIC yang mengeluarkan Ebang, telah disenaraikan di tempat 684 dengan nilai bersih 6 bilion yuan Cina ($ 0.84 bilion).

Rujukan:

https://mp.weixin.qq.com/s/k0F1YbI_pgUBsGP6WDdPaw

===

Jika anda mahu berdiskusi dan bertanya tentang bitcoin, matawang kripto (cryptocurrency) dan teknologi blockchain di Malaysia. Anda dijemput bersama-sama komuniti Bitcoin Malaya di FB dan @CoinDotMy di Telegram. Jangan lupa ikuti kami di Twitter dan Instagram!

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.

Default – Between Post Ads