Jack Dorsey, CEO Square dan Twitter, percaya Bitcoin akan Menjadi Matawang Utama Dunia

Ketua Pegawai Eksekutif Square dan juga Twitter, Jack Dorsey, yang berada di London minggu ini mempromosikan firma pembayaran digital, memberitahu The Times bahawa dia percaya Bitcoin boleh menjadi mata wang utama dunia dalam satu dekad – atau mungkin lebih cepat. “Dunia akhirnya akan mempunyai mata wang tunggal, internet akan mempunyai mata wang tunggal. Saya secara peribadi percaya bahawa mata wang tunggal tersebut adalah bitcoin, “kata Dorsey.

Square telah menambah sokongan untuk dagangan Bitcoin mudah ke dalam applikasi Cash, applikasi popular firma itu, dan Dorsey mengatakan bahawa syarikat itu berhasrat untuk menambah lebih banyak fungsi yang berkaitan dengan Bitcoin pada masa akan datang. Ini telah membawa kepada spekulasi bahawa Square mungkin mula mengendalikan pembayaran Bitcoin dalam perisian pemprosesan pembayaran pedagangnya atau mungkin juga melancarkan pertukaran mata wang kripto sepenuhnya.

Dorsey mengakui bahawa Bitcoin dalam perkembangan masa kini bukanlah “mata wang yang efektif,” memetik masa pengesahan yang lambat dan bayaran urus niaga yang tinggi (walaupun bayaran kini pada relatifnya adalah rendah). Walau bagaimanapun, beliau menyatakan keyakinan mengenai teknologi yang akan membuat pembayaran Bitcoin lebih mesra pengguna dan efisien dalam masa terdekat.

Sumber:

https://www.ccn.com/bitcoin-will-be-worlds-leading-currency-in-10-years-square-ceo-jack-dorsey/

EXMO affiliate program