Default – Above Header Ads

Kajian: 14% Lelaki Muda Profesional Jepun Memiliki Mata Wang Kripto

Pada 3 April 2018, Institut Penyelidikan Baru R25, sebuah inisiatif R25 Co., Ltd., menerbitkan penemuan penyiasatan baru-baru ini mengenai “pemegangan mata wang sebenar” di kalangan ahli perniagaan berusia 25-30 tahun, mendedahkan 14% profesional muda yang memiliki mata wang kripto .

Kajian di seluruh negara menggunakan penyelidikan internet Macromill sejak Januari hingga Mac lalu. Daripada 4,734 orang yang ditemuduga, 206 telah diambil daripada 640 yang memegang mata wang kripto. Kira-kira 25% orang yang menyertai dalam penyelidikan pegangan kripto adalah golongan yang baru dalam pelaburan, membeli mata wang kripto sebagai pelaburan pertama. Lebih dari 72% mereka yang ditinjau sebelum ini telah melabur dalam sesuatu yang lain daripada mata wang kripto. Antara yang ditinjau, mereka yang memegang mata wang kripto adalah sebanyak kira-kira 14%.

Daripada membeli untuk tujuan penyelesaian atau pengiriman, lebih dari 90% membuat langkah itu sebagai objektif pelaburan. Walau bagaimanapun, untuk sesetengahnya, pelaburan mata wang kripto adalah satu trend yang perlu diikuti, 37.4% membeli hanya untuk alasan itu. Hampir satu perlima yang dilaburkan dalam token berdasarkan cadangan daripada mereka yang tahu dan / atau diperolehi melalui maklumat media.

Sumber:

https://www.ccn.com/japan-research-cryptocurrency-male-professionals/