Kajian Imperial College: Bitcoin Akan Menjadi Arus Perdana Dalam 10 Tahun

 

Dalam laporan penyelidikan Imperial College London yang berjudul “Cryptocurrencies: Overcoming Barriers to Trust and Adoption” Profesor William Knottenbelt dari Imperial College London dan Imperial College Business School, London, Dr. Zeynup Gurguc, berhujah bahawa mata wang kripto setakat ini telah bertindak sebagai pusat nilai seperti mata wang fiat.

Walau bagaimanapun, mata wang kripto masih belum berfungsi sebagai unit akaun atau medium pertukaran. Untuk memenuhi kedua-dua fungsi terakhir seperti mata wang fiat yang kini dilakukan, Bitcoin, serta mata wang kripto lain, diperlukan untuk meningkatkan dalam pelbagai bidang termasuk reka bentuk dan skalabiliti. Pada masa ini, misalnya, sejumlah besar mata wang kripto dibina di atas blok yang tidak direka untuk mengendalikan jumlah urus niaga yang tinggi.

Di samping itu, mata wang kripto juga perlu menggunakan lebih banyak reka bentuk mesra pengguna untuk menjadikannya berguna oleh mereka yang tidak mempunyai pengetahuan khusus berkenaan kripto. Pergerakan harga mata wang kripto juga perlu stabil jika perlu digunakan secara meluas. Mempunyai pendekatan pengawalseliaan yang standard di seluruh dunia juga akan membantu dengan ketara. Dengan penambahbaikan ini menurut Knottenbelt dan Gurguc, ia mungkin untuk mata wang kripto untuk mewujudkan era teknologi baru mengenai bagaimana wang dibelanjakan.

Sumber:

https://www.ccn.com/bitcoin-could-go-mainstream-within-10-years-imperial-college-research/

EXMO affiliate program