Default – Above Header Ads
Default – Below Header Ads

Kerjasama Baru Bakal Membawa Token Sukan Berasaskan Blockchain Ke NFL, MLB

Peminat sukan Amerika tidak lama lagi akan menggunakan token blockchain untuk berinteraksi dengan pasukan kegemaran mereka. Syarikat sukan blockchain Chiliz telah bekerjasama dengan agensi pemasaran utama Lagardere Sports and Entertainment. Ketua Pegawai Eksekutif Chiliz, Alex Dreyfus memberitahu bahawa – sebagai sebahagian daripada perkongsian – pasukan jualan Lagardere akan membolehkan Chiliz dan peminat sukan sistem interaksi berasaskan blokchainnya Sosios kepada pasukan sukan baru, liga dan persekutuan sukan.

Dreyfus menjelaskan bahawa, sejak Lagardere mempunyai kehadiran utama di Amerika Syarikat, ia akan membantu mendedahkan Chiliz dan Socios kepada pasukan-pasukan dalam liga sukan utama seperti Liga Bola Sepak Nasional dan Baseball Liga Utama – di mana penilaian pasukan tersebut rata-rata dalam berbilion-bilion dolar: “Kehadiran Lagardere Sports yang kuat di Amerika Syarikat, terutama di NFL dan MLB, akan membantu Chiliz untuk mempunyai tapak buat kali pertama. Portfolio kami yang sedia ada dengan FC Barcelona memberi kami kepimpinan yang kuat di A.S., tetapi kami mahu memulakan peringkat seterusnya dengan menceburi dunia sukan A.S. dalam beberapa bulan akan datang. Perkongsian ini akan membantu, seperti  perkara lain yang akan diumumkan.”

Dalam laporan suku tahunan Lagardere, syarikat itu menyaksikan keuntungan tahunan sebanyak $ 435 juta pada akhir Q3 2019. Legardere mempunyai kontrak dengan atlet di NFL, MLB dan golf profesional. Dreyfus mendakwa bahawa Chiliz sudah mempunyai 120,000 pengguna dan mengisyaratkan lebih banyak perkongsian masa depan yang berpotensi yang dapat membantu meningkatkan pangkalan penggunanya: “Kerjasama strategik ini adalah yang pertama diumumkan untuk Chiliz, dengan agensi sukan utama, tetapi bertujuan untuk menjadi rakan kongsi dengan telekomunikasi terkemuka pengendali, syarikat teknologi utama, pembuat telefon dan kumpulan media.”

Rujukan:

https://cointelegraph.com/news/new-partnership-aims-to-bring-blockchain-sports-tokens-to-the-nfl-mlb

===

Jika anda mahu berdiskusi dan bertanya tentang bitcoin, matawang kripto (cryptocurrency) dan teknologi blockchain di Malaysia. Anda dijemput bersama-sama komuniti Bitcoin Malaya di FB dan @CoinDotMy di Telegram. Jangan lupa ikuti kami di Twitter dan Instagram!

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.