Default – Above Header Ads

Ketua Editor Forbes: Bitcoin Boleh Bantu Melawan Pemerintahan Diktator

Pengerusi dan Ketua Editor Forbes, Steve Forbes telah menyatakan bahawa Bitcoin (BTC) berfungsi sebagai “jeritan bantuan berteknologi tinggi” didorong oleh kekurangan kepercayaan dalam mata wang tradisional. Bercakap kepada CEO Ark, Cathie Wood dalam podcast syarikatnya, beliau berkata cabaran Bitcoin kini adalah untuk menjadi mata wang yang boleh dipercayai seperti emas – yang mana telah memperoleh statusnya dengan cara yang sukar selama ribuan tahun.

Walaupun Forbes bermula dengan mengatakan bahawa harga Bitcoin tidak stabil, dia menunjukkan pemahaman yang mendalam mengenai Bitcoin dan peranannya pada masa sekarang dan masa depan dalam pasaran kewangan, sambil menambah: “Bitcoin memainkan peranan yang sangat penting dalam membantu orang yang berada dalam keadaan yang teruk di sekeliling dunia: mengelakkan dari penindasan kerajaan-kerajaan yang ingin mengawal anda dan menyakiti anda. “

Tinjauan Forbes mengenai mata wang kripto dan Bitcoin khususnya agak positif, yang mungkin mengejutkan memandangkan beliau berkembang maju dalam persekitaran kewangan tradisional.

Rujukan:

https://ark-invest.com/research/podcast/steve-forbes-podcast-fyi

===

Jika anda mahu berdiskusi dan bertanya tentang bitcoin, matawang kripto (cryptocurrency) dan teknologi blockchain di Malaysia. Anda dijemput bersama-sama komuniti Bitcoin Malaya di FB dan @CoinDotMy di Telegram. Jangan lupa ikuti kami di Twitter dan Instagram!

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.

Default – Between Post Ads