Default – Above Header Ads

Ketua Pegawai Eksekutif FedEx: Blockchain Adalah ‘Masa Hadapan’ Untuk Rangkaian Bekalan Global

Perkhidmatan penghantaran multinasional FedEx berkata ia “sangat yakin” blockchain mempunyai “implikasi yang besar” untuk rangkaian bekalan dalam ucapan Mei 14, kerana ia sedang berurusan dengan teknologi tersebut. Bercakap pada persidangan Konsensus 2018 di New York Isnin, Ketua Pegawai Eksekutif FedEx, Fred Smith berkata bahawa masa telah tiba bagi perniagaan untuk mengingatkan diri mereka dengan kemajuan teknologi baru atau “kepupusan.”

“Kami agak yakin bahawa ia mempunyai implikasi yang besar dalam rantaian bekalan, pengangkutan dan logistik,” katanya semasa panel yang dipetik oleh Bloomberg dan sumber lain, meneruskan: “Ia adalah sempadan seterusnya yang akan mengubah sepenuhnya rangkaian bekalan di seluruh dunia.”

FedEx mempunyai pengalaman positif melihat keupayaan blockchain yang berpotensi untuk memperbaiki model perniagaannya. Pada bulan Februari, syarikat itu menyertai Blockchain dalam Perikatan Pengangkutan (BiTA), sebuah kumpulan berfokus yang anggotanya termasuk pengendali kereta api BNSF, JD Logistics, dan Pengangkutan GE. Matlamat FedEx adalah untuk berusaha untuk “mewujudkan standard logistik biasa” berdasarkan teknologi blockchain.

Sumber:

https://cointelegraph.com/news/fedex-ceo-blockchain-is-the-next-frontier-for-global-supply-chains