Korea Selatan Di Hadapan Negara Lain dalam Integrasi Matawang Kripto

Kakao, Syarikat Korea Selatan Untuk Mengintegrasikan Mata Wang Kripto Untuk 12,000 Pedagang & Jutaan Pengguna

Asia Business, saluran media yang memberi tumpuan kepada kewangan di Korea Selatan, melaporkan bahawa Kakao, salah satu daripada dua syarikat internet terbesar yang mengendalikan KakaoTalk, KakaoPay, KakaoStory, KakaoTaxi, dan sebuah syarikat subsidiari yang menjalankan UpBit ,bursa pertukaran mata wang kripto utama, akan mengintegrasikan mata wang kripto dalam 2018.

Satu liputan eksklusif yang dikeluarkan oleh Asia Business mendedahkan bahawa aplikasi fintech Kakao, KakaoPay, yang mencatatkan 3 juta pengguna dalam bulan pertama, akan mengintegrasikan mata wang kripto ke dalam aplikasi tempatannya untuk membolehkan pengguna menghantar dan menerima mata wang kripto. Kakao juga merancang untuk melancarkan mata wang kripto sendiri, sama seperti model Binance’s Coin Binance, dalam tahun ini.

Setelah KakaoPay mengintegrasikan mata wang kripto seperti bitcoin dan Ethereum, semua aplikasi Kakao lain akan menjadi serasi dengan pembayaran mata wang kripto. Sekiranya Kakao meneruskan rancangannya untuk mengintegrasikan mata wang mata wang kripto ke KakaoPay menjelang akhir tahun 2018, berjuta-juta KakaoTaxi, KakaoTalk, dan aplikasi Kakao lain akan dapat menggunakan mata wang kripto.

Sumber:

https://www.ccn.com/south-koreas-kakao-integrate-cryptocurrency-12000-merchants-millions-users/

Bursa Kripto Terbesar Korea Selatan, Bithumb Akan Membekalkan Kiosk Kripto Ke Restoran

Bursa pertukaran kripto yang berpangkalan di Korea Selatan, Bithumb telah mengumumkan rancangan untuk membekalkan kiosk kepada restoran dan kafe dengan pilihan untuk pelanggan membayar pesanan makanan mereka dengan pemilikan kripto di bursa Bithumb mereka.

Jenama kiosk, yang dikenali sebagai Touch B, adalah hasil perkongsian antara pengeluar Bithumb dan kiosk Unos Space, Tros Systems, dan IYU untuk Bithumb “membekalkan kiosk yang dioptimumkan untuk perniagaan kecil yang mengendalikan franchise makanan dan minuman, restoran kecil dan kafe . ”

Zdnet melaporkan bahawa Bithumb melancarkan tiga perkhidmatan, dua daripadanya dinamakan sebagai kiosk Touchpad dan Touchbone, memberikan pilihan pemilik perniagaan berdasarkan saiz dan keperluan kad mereka. Kos sewa untuk kiosk Touch B akan ditawarkan untuk 10 peratus kurang daripada kadar faedah sebagai cara untuk membantu perniagaan yang lebih kecil mampu menggunakan produk Bithumb. Perkhidmatan ketiga dipanggil Bithumb Cache, sebuah perkhidmatan penyelesaian kata laluan yang akan membolehkan pelanggan Bithumb menukar dana mereka untuk digunakan di kiosk dengan kata laluan mereka.

Sumber:

https://cointelegraph.com/news/south-koreas-largest-crypto-exchange-bithumb-to-supply-crypto-kiosks-to-restaurants

Bitcoin Exchange CEX.IO