Default – Above Header Ads

KPMG Lancar Alat Rantaian Bekalan DLT Di Australia, China Dan Jepun

Firma audit KPMG secara rasminya melancarkan platform penjejakan berasaskan blokchain di Australia, China dan Jepun. Digelar KPMG Origins, alat ini direka untuk meningkatkan ketelusan dan ketepatan proses dalam pelbagai industri seperti pertanian, perkilangan dan perkhidmatan kewangan, firma itu diumumkan pada 28 November.

Pelancaran rasmi KPMG Origins di Australia, China dan Jepun datang selepas pelaksanaan perintis yang berjaya dengan pelanggan di negara-negara tersebut. Mengandungi beberapa teknologi baru seperti blockchain dan Internet of Things, KPMG Origin berhasrat untuk meningkatkan proses rantaian bekalan. Platform ini membolehkan rakan perdagangan untuk menyampaikan data produk merentasi rangkaian bekalan mereka kepada pengguna akhir sambil mengurangkan kerumitan operasi, KPMG menyatakan. Peserta percubaan KPMG Origins termasuk SunRice, salah satu pengeksport makanan terbesar di Australia, Canegrowers, badan utama untuk penanam tebu Australia, dan kebun anggur Mitchell Wines.

Matt Kealley, pengurus kanan dalam penglibatan dan inovasi keanggotaan di Canegrowers, menyatakan bahawa teknologi blockchain berpotensi untuk membantu memenuhi permintaan petani yang semakin meningkat untuk menunjukkan amalan kemampanan mereka: “Penyelesaian blockchain, seperti KPMG Origins, dapat menyediakan platform yang akan membolehkan pengguna akhir mengetahui kelayakan kelestarian produk terus dari penanam.”

Rujukan:

https://home.kpmg/au/en/home/media/press-releases/2019/11/KPMG%20launches%20blockchain%20track%20and%20trace%20platform.html

===

Jika anda mahu berdiskusi dan bertanya tentang bitcoin, matawang kripto (cryptocurrency) dan teknologi blockchain di Malaysia. Anda dijemput bersama-sama komuniti Bitcoin Malaya di FB dan @CoinDotMy di Telegram. Jangan lupa ikuti kami di Twitter dan Instagram!

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.