Default – Below Header Ads

Lebih 1,000 Ethereum Dapps Telah Dilancarkan Sejak Tahun 2017

Lebih 1,000 aplikasi terdesentralisasi (DApps) telah dilaksanakan di rangkaian Ethereum sejak tahun 2017, menurut analisis awal syarikat Alethio. Crowley, yang mewakili Alethio yang syarikatnya sedang membangun platform analitik Ethereum secara masa nyata, mengatakan bahawa lebih daripada 1,090 DApps telah dibangunkan untuk Ethereum sejak awal 2017, walaupun ada yang belum lagi berfungsi di rangkaian. Bagaimanapun, Ethereum masih belum menemui applikasi popular DAppnya.

Data dari DappRadar menunjukkan bahawa hanya dua DApps – IDEX dan ForkDelta – telah berjaya mengumpulkan lebih daripada 1,000 pengguna aktif harian (DAU). Kedua-dua DApps ini adalah bursa yang terdesentralisasi (DEX), yang membolehkan pengguna untuk berdagang token ERC-20 tanpa meletakkan dana mereka di dompet yang dikendalikan pertukaran.

DApp yang paling terkenal, CryptoKitties, hanya mempunyai 536 DAU. Walau bagaimanapun, projek itu berjaya mencapai pusingan pembiayaan Siri A $ 12 juta, sebahagian besarnya kerana pelabur yakin bahawa koleksi digital akan terbukti menjadi salah satu kes penggunaan pertama teknologi blockchain untuk mencapai penggunaan yang meluas. Secara keseluruhan, lebih daripada 500 DApps yang dikesan oleh DappRadar mempunyai pangkalan pengguna aktif gabungan kira-kira 12,000.

Sumber:

https://www.ccn.com/more-than-1000-ethereum-dapps-have-launched-since-2017/

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.

Default – Between Post Ads