Default – Above Header Ads

London School of Economics Kenalkan Kursus Kripto Dalam Talian

 

The London School of Economics (LSE) akan menawarkan kursus dalam talian mengenai pelaburan mata wang kripto, bermula pada bulan Ogos 2018, Financial Times melaporkan Isnin, 9 Julai. Menurut pengumuman itu, kursus baru yang digelar “Mata wang kripto Investment and Distruption,” akan membantu para pelajar mempelajari beberapa “kemahiran praktikal untuk berinteraksi dengan pertukaran mata wang kripto,” termasuk bagaimana menggunakan dompet mata wang kripto, serta “menilai analitik” penawaran syiling permulaan (ICOs).

LSE, yang merupakan alma mater kepada 36 “pemimpin dunia” dan 18 penerima Hadiah Nobel, mendakwa ia terkenal dengan motto untuk “memahami sebab sesuatu berlaku.” Dengan memperkenalkan kursus ini, universiti itu berhasrat membantu “organisasi swasta global, pelabur individu, firma perkhidmatan kewangan, kerajaan, “dan” badan pengawal selia “untuk memahami” trend yang sangat berpotensi tinggi sekarang “.

Kursus dalam talian akan diketuai oleh Dr Carsten Sørensen, Profesor Madya Sistem Maklumat dan Inovasi. Terdiri daripada enam modul bersamaan dengan 60 jam waktu kelas, penyertaan dalam kursus itu akan dikenakan yuran sebanyak € 1,800.

Sumber:

https://cointelegraph.com/news/london-school-of-economics-introduces-online-course-on-crypto