Default – Above Header Ads

Mastercard International Memohon Paten Untuk Penjejakan Pantas Blockchain

Mastercard International Inc. telah memohon paten untuk sebuah sistem untuk navigasi pantas penjejakan blockchain dengan cara manipulasi data, menurut pemfailan dengan Pejabat Paten dan Tanda Dagangan Amerika Syarikat. Sistem ini direka untuk memudahkan navigasi dan pengesahan blok yang lebih cepat dalam blokchain. David J. King of Guildford, United Kingdom, disenaraikan sebagai pencipta sistem. Paten itu difailkan pada 24 Oktober 2016. Tarikh penerbitan permohonan itu ialah 26 April 2018.

Aplikasi ini menyatakan terdapat keperluan untuk penyelesaian teknikal untuk meningkatkan kelajuan di mana blockchain boleh dilayari untuk pengesahan sejumlah besar blok dan mengurangkan masa yang diperlukan untuk nod baru untuk mula mengambil bahagian dalam blockchain. Setiap blok dalam sistem akan mempunyai tajuk yang terdiri daripada bendera trek cepat, rujukan pantas, cop masa dan nilai hash.

Penggunaan bendera khusus dan nilai hash yang dimasukkan ke dalam tajuk blok boleh membenarkan kelajuan navigasi ditingkatkan dengan ketara, yang akan mengurangkan masa pengkomputeran dan kuasa yang diperlukan untuk mengesahkan blok tersebut, menurut abstrak paten. Hasilnya akan menjadikan navigasi yang lebih efisien dalam pengesahan blok.

Sumber:

https://www.ccn.com/mastercard-international-seeks-patent-for-fast-tracking-blockchain-navigation/