Default – Above Header Ads

Microsoft Memperkenalkan Alat Blockchain Baru Untuk Azure

Microsoft mengumumkan Azure Blockchain Workbench pada hari Isnin, melancarkan set alat baru untuk pemaju yang bekerja dengan teknologi lejar teragih. Workbench menyediakan “struktur untuk aplikasi blockchain hujung-ke-hujung,” dan boleh dibina “dengan hanya beberapa klik mudah,” menurut pengumuman itu. Lebih mudah, Microsoft cuba menyelaraskan kaedah supaya syarikat dan pasukan pembangunan mereka dapat membina aplikasi di atas blockchain berasaskan Azure.

“Hari ini, kami teruja untuk mengumumkan pelancaran pratonton awam Azure Blockchain Workbench, tawaran baru yang dapat mengurangkan masa pembangunan aplikasi dari bulan ke hari,” kata pengurus besar Azure Matthew Kerner dalam catatan blog yang disiarkan Isnin. Kerner menambah: “Workbench membolehkan pelanggan bermula dengan cepat dengan mengautomasikan persediaan infrastruktur, jadi pemaju boleh memberi tumpuan kepada logik aplikasi, dan pemilik perniagaan boleh memberi fokus pada menentukan dan mengesahkan kes penggunaan mereka.”

Beberapa rakan kongsi sedia ada syarikat telah mengambil kesempatan daripada Workbench, Microsoft mengumumkan, termasuk Bank Israel Hapoalim, pengedar makanan Nestle dan pengeluar perisian “quote-to-cash” Apttus.

Sumber:

https://www.coindesk.com/microsoft-unveils-new-blockchain-developer-tools-azure/