Miners akan Dikenakan Tarif Elektrik Berbeza di New York

Dalam pengumuman rasmi bertarikh 15 Mac, Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri New York mendedahkan bahawa ia telah membenarkan kebenaran pihak berkuasa perbandaran untuk membuat tarif elektrik yang boleh dikenakan ke atas entiti di sebalik beberapa operasi perlombongan mata wang kripto, bermula bulan ini.

Kenyataan itu, dari pejabat pengerusi jawatankuasa John B. Rhodes, menjelaskan bahawa pihak berkuasa perbandaran tertentu baru-baru ini telah menerima minat, dan dalam beberapa kes, naungan dari pelombong mata wang kripto berskala besar. Tarif ini boleh digunakan untuk: “Pelanggan beban berkepadatan tinggi yang tidak memenuhi syarat untuk bantuan pembangunan ekonomi dan mempunyai permintaan maksimum melebihi 300 kW dan ketumpatan beban yang melebihi 250 kWh bagi kaki persegi setahun.”

“Kami sentiasa mengalu-alukan dan menggalakkan syarikat-syarikat untuk membina dan mengembangkan perniagaan mereka di New York,” kata Rhodes, tetapi agensi itu mempunyai tugas untuk “memastikan pelanggan perniagaan membayar harga yang sesuai untuk elektrik yang mereka gunakan. Ini pasti lebih penting dalam komuniti kecil dengan kos tenaga yang rendah dan terhad. ”

Sumber:

https://www.ethnews.com/electricity-tariff-for-some-cryptocurrency-miners-approved-in-new-york