Default – Below Header Ads

Nokia Membolehkan Pengguna Mendapatkan Duit Dengan Data Melalui Blockchain

Platform data blokchain Streamr berminat dengan syarikat telefon pintar Finland Nokia dan syarikat perisian California OSIsoft untuk membolehkan pelanggan mudah alih memperolehi wang melalui data pengguna mereka dan membuat pembelian. Ketua eksekutif Henri Pihkala mengumumkan perkongsian tersebut di persidangan Consensus CoinDesk 2018 pada Rabu, sambil menjalankan pelancaran data pasaran masa nyata secara langsung, di mana pengguna dapat menyediakan dan melanggan aliran data masa nyata.

Beliau berkata dalam satu kenyataan bahawa “Hari ini menandakan hari yang sangat penting dalam sejarah Streamr, bukan hanya mempamerkan platform kami ke peringkat dunia pada Konsensus tetapi mengumumkan dua perkongsian cemerlang.” Perkongsian dengan Nokia akan melihat stesen pangkalan Kuha Nokia mengintegrasikan dengan pasaran data Streamr, yang membolehkan pelanggan Nokia memonetisasi data pengguna mereka dan membeli aliran dari Internet of Things.

Peserta membeli dan menjual aliran data masa nyata melalui kontrak pintar Ethereum. Pembeli dan penjual menggunakan token ERC-20 yang dipanggil DATAcoin. Perkongsian dengan OSIsoft akan melihat pelanggan perusahaan firma mendapat keupayaan untuk mendapatkan wang untuk data operasi mereka.

Sumber:

https://www.coindesk.com/streamr-announces-partnership-with-nokia-osisoft/