Default – Above Header Ads

Omise Memperolehi Tajaan Mizuho Untuk Ruang Bekerja Di Jepun

Mizuho, ​​salah satu daripada tiga bank mega di Jepun, akan menaja Neutrino, ruang kerja blockchain pertama negara yang ditubuhkan oleh syarikat permulaaan yang berasaskan Ethereum, Omise di Jepun. Dinamakan ‘Neutrino’, adalah ruang kerja bersama memfokuskan teknologi blokchain secara khusus pertama yang ditubuhkan oleh Omise di Tokyo pada tahun ini.

Ruang kerja ini bertujuan untuk memajukan penyelidikan untuk akhirnya menerapkan pelaksanaan operasi teknologi blockchain dan mata wang kripto dalam perniagaan dan perkhidmatan. “Dimulakan oleh OmiseGO, Neutrino sedang membangunkan komuniti yang berkembang maju dengan menghubungkan para pengusaha, perniagaan, pengawal selia, dan pemimpin pemikir mata wang kripto bersama-sama melalui siri acara, bengkel dan pertemuan yang kerap diadakan, “ menurut kenyataan di laman web Neutrino.

Dalam pengumuman pada hari Jumaat, gergasi perbankan Jepun Mizuho mendedahkan ia akan menaja ruang kerja dalam satu susunan yang juga akan melihat bank itu menjadi “penyewa jangka panjang” ruang kerja tersebut. Mizuho melihat blockchain sebagai teknologi terdesentralisasi yang akan mempunyai kesan transformatif merentasi industri, menyatakan ia akan “memudahkan dan mengoptimumkan” pelbagai jenis operasi perniagaan.

Sumber:

https://www.ccn.com/ethereum-startup-omise-gains-megabank-sponsor-for-blockchain-coworking-space/

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.