Default – Above Header Ads
Default – Below Header Ads

Pasaran Blockchain Perusahaan Akan Menjana $ 21.07 Bilion Menjelang 2025

 

Satu kajian baru dari Fortune Business Insights, sebuah syarikat yang menawarkan kajian pasaran dan perkhidmatan perundingan, menganggarkan pasaran teknologi blockchain akan mencapai $ 21 Billion menjelang 2025, menurut laporan GlobeNewswire pada 12 Mei. Ia menyatakan bahawa: “Ukuran pasaran teknologi blockchain adalah USD 1.64 bilion pada tahun 2017, dan diunjurkan mencapai USD 21.07 bilion pada akhir 2025 […] menunjukkan CAGR 38.4% pada 2018-2025.”

Sebab utama pertumbuhan pasaran teknologi blockchain global, menurut laporan Fortune Business Insights, adalah kerana lebih banyak perusahaan di seluruh dunia meningkatkan pelaburan mereka dalam penyelidikan dan pengembangan blockchain dari dalam. Penyelidikan ini juga menjangkakan bahawa minat yang meningkat dari pihak berkuasa awam atau pemerintah untuk meningkatkan persetujuan penyelidikan dan peraturan produk di pasaran juga akan mempercepat pengembangan industri blockchain.

Laporan mengatakan IBM akan menjadi pemain paling dominan dalam bidang blockchain perusahaan. Pemain utama lain juga merangkumi syarikat seperti Linux Foundation, Chain Inc., Oracle Corporation, Fintech & Blockchain Software House, Deloitte, Consensus Systems, Microsoft Corporation, Schvey, Inc., Altoros, Bits, Inc., Altoros, dan VironIT.

Laporan tersebut meneliti berbagai industri global, termasuk sektor kerajaan, perawatan kesihatan, dan perbankan, perkhidmatan kewangan, dan insurans, atau BFSI. Ini menunjukkan bahawa: “Industri BFSI muncul sebagai pengguna awal teknologi blockchain dengan pengenalan Bitcoin pada tahun 2009-10.”

Rujukan: 

https://www.fortunebusinessinsights.com/industry-reports/blockchain-technology-market-100072

===

Jika anda mahu berdiskusi dan bertanya tentang bitcoin, matawang kripto (cryptocurrency) dan teknologi blockchain di Malaysia. Anda dijemput bersama-sama komuniti Bitcoin Malaya di FB dan @CoinDotMy di Telegram. Jangan lupa ikuti kami di Twitter dan Instagram!

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.

Default – Between Post Ads