Pelancaran Niaga Hadapan Ethereum Dilancarkan Di Platform Perdagangan UK Yang Dikawal Selia

Niaga hadapan Etherium yang dikawal selia akan segera memulakan perdagangan di Crypto Facilities, platform dagangan mata wang kripto UK. Firma yang berpusat di London – yang dikawalselia oleh Financial Conduct Authority (FCA) – pada hari Jumaat mengumumkan bahawa ia akan menyenaraikan kontrak Ethereum berjangka, menyediakan pelabur institusi dengan kemampuan untuk pergi lama atau pendek pada harga Etherium tanpa peraturan dan risiko penjagaan yang berkaitan dengan perdagangan aset asas. Kontrak akan bermula pada jam 4 petang di UK.

Ketua Pegawai Eksekutif Crypto Facilities, Timo Schlaefer berkata dalam satu kenyataan bahawa beliau percaya kehadiran niaga hadapan yang dikawal selia akan membawa lebih banyak kecairan kepada Ethereum, yang mana sudah menjadi mata wang kripto terbesar kedua di dunia dari segi jumlah pasaran. Beliau berkata: “Ether adalah mata wang kripto paling cair kedua selepas Bitcoin, berdagang dalam berbilion dolar setiap hari, dan kami teruja untuk melancarkan niaga hadapan ETH. Rangkaian Ethereum adalah rangkaian utama untuk kontrak pintar, dan kami percaya instrumen dagangan baru ini akan menarik lebih banyak pelabur dan membawa kecairan yang lebih besar ke dalam pasaran. ”

Firma perdagangan yang berpangkalan di Chicago, Akuna Capital dan pembuat pasaran B2C2 yang berpangkalan di London akan menyediakan kecairan bagi produk niaga hadapan Ethereum.

Sumber:

https://www.ccn.com/ethereum-futures-launch-on-regulated-uk-trading-platform/

Bitcoin Exchange CEX.IO