Pembekal Pembayaran Netcents Bakal Melancarkan Kad Kredit Matawang Kripto

Pembekal pembayaran matawang kripto Kanada, NetCents, telah menyelesaikan integrasi teknikal kad kredit pengguna ke ekosistem proprietarinya. NetCents mengumumkan pada 20 Mac bahawa ia telah memulakan ujian senario kes dalam persekitaran dunia nyata untuk menyediakan kad untuk pelancaran.

Kad kredit NetCents menjanjikan pengguna tidak perlu memasukkan matawang kripto ke kad mereka, berbeza dari produk-produk lain yang serupa yang sudah ada di pasaran. Kad yang memerlukan pra-memuat kadang-kadang merompak nilai kripto pengguna yang diterima dalam tempoh antara memasukkan dan menghabiskan matawng kripto mereka.

Kad NetCents secara langsung terikat kepada dompet setiap pengguna, yang membolehkan matawang kripto dibelanjakan dalam masa nyata. Syarikat itu telah menyesuaikan teknologi penyelesaian segera untuk membenarkan pedagang menukar dana ke fiat pada masa pembelian. Mereka juga telah mengintegrasikan pertukaran NetCents ke dalam tawaran mereka.

Dengan penyepaduan kad ke dalam ekosistem sedia ada yang lengkap, ujian dalam persekitaran dunia nyata telah bermula. Ini adalah peringkat akhir pembangunan sebelum pelancaran awam. Kad kredit NetCents akan dikeluarkan pada rangkaian Visa. Ia akan mempunyai teknologi cip, pin, magstripe dan teknologi komunikasi berdekatan. Penggunaan akan disepadukan ke dalam aplikasi mudah alih NetCents. Pengguna juga boleh memilih sehingga tiga matawang kripto yang boleh dibelanjakan melalui kad. Matawang kripto awal yang akan disokong adalah Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH) dan Litecoin (LTC). Kad NetCents pada mulanya hanya boleh didapati untuk penduduk Kanada.

Rujukan:

https://news.net-cents.com/2020/03/19/netcents-technology-completes-technical-integration-of-the-netcents-cryptocurrency-credit-card/

===

Jika anda mahu berdiskusi dan bertanya tentang bitcoin, matawang kripto (cryptocurrency) dan teknologi blockchain di Malaysia. Anda dijemput bersama-sama komuniti Bitcoin Malaya di FB dan @CoinDotMy di Telegram. Jangan lupa ikuti kami di Twitter dan Instagram!

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.