Penganalisis Memikirkan Perlombongan Bitcoin Menggunakan Gas Asli

Sekumpulan penganalisis Wall Street mempunyai idea yang unik untuk membenarkan pengeluar gas syal di kawasan Permian Basin yang kaya minyak di Texas untuk mendapatkan keuntungan dari jumlah gas asli yang sedang terbuang akibat pengekstrakan gas syal: memanfaatkannya untuk mengendalikan operasi perlombongan Bitcoin.

Menulis dalam nota baru-baru ini kepada pelanggan, sekumpulan penganalisis Bernstein yang diketuai oleh Jean Ann Salisbury meneroka strategi luar kotak ini. Teknik itu dapat menghasilkan “25 bcfd gas basah yang mengejutkan hingga 2025, yang kebanyakannya akan dirawat sebagai hasil sampingan berdasarkan harga minyak dan bahkan mungkin dibakar! Apa yang boleh dilakukan pengeluar dengan gas percuma ini?, “Bloomberg memetik penganalisis sebagai menulis dalam laporan mereka.

Di bawah rancangan Bernstein, pengeluar gas syal akan menangkap lebih banyak gas asli dan menggunakannya untuk mengeluarkan elektrik, yang kemudiannya akan digunakan untuk mengendalikan operasi perlombongan Bitcoin di tempat pengeluaran gas tersebut. Malangnya, penganalisis mendapati operasi itu mungkin kehilangan wang dalam jangka pendek dan bahawa harga Bitcoin akan memerlukan purata hampir $ 19,000 dalam tempoh 15 tahun akan datang untuk menjadikan usaha itu menguntungkan.

Sumber:

https://www.ccn.com/pipe-dream-analysts-mull-natural-gas-powered-bitcoin-mining-operation/