Bitcoin Exchange CEX.IO

Pengauditan Blockchain oleh PwC dan Bitcoin telah memasuki Wall Street

PwC Umumkan Perkhidmatan Pengauditan Blockchain

Price Waterhouse Cooper LLP, sebuah firma perakaunan Big Four yang telah menyokong pelbagai projek blockchain, telah mengumumkan perkhidmatan pengauditan blockchain yang dikatakan akan menggalakkan pengguna menggunakan teknologi baru, menurut The Wall Street Journal.

PwC dijangka membentangkan perkhidmatan baru Jumaat ini. Perkhidmatan ini akan membolehkan syarikat menawarkan ulasan luar penggunaan teknologi blockchain mereka, dengan itu memastikan mereka menggunakannya dengan betul dan membolehkan pekerja memantau urus niaga perniagaan syarikat. A. Michael Smith, rakan kongsi di PwC yang menyelia penyelesaian audit dalaman, memberitahu The Wall Street Journal perkhidmatan itu memberikan keperluan untuk pengesahan bebas yang teknologi beroperasi seperti yang dimahukan.

PwC mengiktiraf halangan-halangan terhadap penggunaan teknologi. Ini termasuk kebimbangan mengenai kepatuhan dalam syarikat dan organisasi, serta kebimbangan mengenai pengurusan risiko dan kawalan korporat. Walaupun blockchain sering dianggap sebagai teknologi yang kebal dari manipulasi data, penerimaannya membentangkan isu-isu yang serupa dengan penggunaan teknologi maklumat yang lain. Vicki Huff, pemimpin inovasi global PwC, berkata banyak pasukan pematuhan tidak tahu apa yang perlu dilakukan dengan teknologi blockchain.

Sumber:

https://www.ccn.com/pwc-to-provide-audit-service-for-blockchain-to-stimulate-adoption/

 

EXMO affiliate program

Firma Wall Street ‘Rahsia’ Memasukkan Bitcoin Dalam Aset Pengurusannya

Syarikat perdagangan Jane Street Capital, yang dilaporkan mendagangkan purata $ 13 bln setiap hari dalam ekuiti di seluruh dunia, telah memasukkan Bitcoin (BTC) dalam aset dagangannya. Satu kenyataan dari syarikat itu berbunyi: “Jane Street menjual lebih daripada 56,000 produk di seluruh dunia dalam pelbagai kelas aset, termasuk Bitcoin.”

Sumber yang tidak dikenali memberitahu Business Insider bahawa Jane Street, yang ditubuhkan pada tahun 2000, hanya memasuki perdagangan kripto pada tahun lepas. Laman web syarikat melaporkan bahawa $ 5.6 trillion didagangkan dalam semua kategori produk pada tahun 2017.

Pada Februari 2016, syarikat itu digambarkan oleh New York Times sebagai firma ETF “rahsia”. Walaupun nombor keuntungan untuk perdagangan Bitcoin Jane Street tidak dapat diperolehi orang awam, syarikat telah menyatakan bahawa ia akan tetap terbuka untuk penglibatan lebih lanjut dalam pasaran kripto: “Jane Street sentiasa mengambil pendekatan untuk merebut peluang perdagangan dan akan terus melakukannya. Apabila lebih banyak produk mata wang kripto muncul, kami pasti akan terlibat.”

Sumber:

https://cointelegraph.com/news/secretive-wall-street-firm-includes-bitcoin-in-its-traded-assets