Default – Above Header Ads

Pengawal Selia Jepun Membincangkan Menghadkan Perdagangan Altcoin Yang Berasaskan Privasi

Pengawal selia Jepun mencadangkan menghalang pertukaran mata wang kripto daripada dagangan altcoins yang berorientasikan anonymity,Dash (DASH) dan Monero (XMR) bulan ini. Berkaitan dengan hasil mesyuarat kumpulan pekerja “pakar” industri dan pengawal selia negara Pihak Berkuasa Perkhidmatan Kewangan (FSA), penerbitan tersebut mengutip salah satu ahli kumpulan yang menimbulkan gagasan langkah-langkah pencegahan mengenai altcoin, yang dikenali memfokuskan dengan tujuan privasi dan anonymity.

Memandangkan pertukaran Jepun digodam dengan kerugian lebih $ 530 juta pada bulan Januari tahun ini, FSA telah berusaha keras untuk memastikan prestasi berulang tidak menjejaskan sektor kripto Jepun. Pada pertengahan bulan Mac tahun ini, Coincheck memberhentikan perdagangan Monero, Dash dan ZCash pada bulan Mac, manakala FSA mengeluarkan penalti ke bursa lain yang gagal mematuhi keperluan sebagai skim pelesenan pertukaran negara.

Nihon Kasotsuka Kokangyo Kyokai (Persatuan Pertukaran Mata Wang Kripto Jepun) bertujuan untuk membawa amalan terbaik dalam sektor ini, manakala pengerusi Taizen Okuyama sebelum ini menyatakan hasrat untuk “mewujudkan situasi konsultasi” kepada platform tidak berlesen.

Sumber:

https://cointelegraph.com/news/japanese-regulators-discussed-restricting-trade-of-privacy-focused-altcoins-report-says