Default – Above Header Ads

Pengendali Bursa Saham Toronto akan Melancarkan Platform Broker Kripto

Anak syarikat milik penuh pengendali bursa di Kanada, TMX Group telah mengumumkan bahawa ia akan melancarkan platform pembrokeran mata wang kripto. TMX – yang dikenali sebagai pengendali Bursa Saham Toronto (TSX) – melancarkan pelan pada hari Khamis, menyatakan bahawa platform itu kemungkinan akan dilancarkan pada pertengahan tahun dan akan membolehkan pelanggan membeli dan menjual Bitcoin dan Ether, kedua-dua mata wang kripto yang paling cair .

Ketua Pegawai Eksekutif PayPal, Joseph Weinberg berkata pelancaran broker mata wang kripto itu merupakan “permulaan institusi mata wang kripto sebagai kelas aset sebenar,” dan menambah bahawa ia akan membantu mewujudkan jambatan antara kewangan arus perdana dan ekosistem asset kripto yang berkembang.

“Sebagai meja broker kripto pertama melalui bursa pertukaran, perjanjian ini mewakili penginstitusian sebenar mata wang kripto sebagai kelas aset,” kata Weinberg dalam satu kenyataan. “Perkongsian dengan TMX menyelesaikan masalah utama dalam ekosistem blockchain. Dengan kerjasama ini, kami telah membina jambatan utama pertama antara dunia kripto dan pasaran kewangan tradisional. “Sementara itu, TMX menyatakan bahawa usaha itu adalah “langkah ke hadapan yang penting” dalam strategi digital firma itu.

Sumber:

https://www.ccn.com/toronto-stock-exchange-operator-to-launch-cryptocurrency-brokerage-platform/