Default – Above Header Ads
Traders Fair Malaysia 2019

Pengguna Binance Kini Boleh Menempah 450,000 Hotel Menggunakan BNB

Menurut pengumuman Tripio, sebuah platform tempahan hotel berasaskan blokchain, pengguna Binance Coin (BNB) kini dapat menempah 450,000 hotel dan tempat penginapan menggunakan token kripto BNB. Tripio secara rasmi mengumumkan perkongsian strategik dengan Binance untuk membolehkan lebih daripada 10 juta pengguna aktif dalam ekosistem Binance untuk menggunakan BNB sebagai salah satu mata wang utama di platform Tripio untuk memproses tempahan.

Kerjasama Binance dan Tripio ini adalah untuk membukaBNB ke lebih daripada 450,000 hotel, berikutan pusingan pembiayaan Tripio bernilai $ 20 juta pada bulan Mac yang diketuai oleh firma modal teroka utama termasuk OK Blockchain Capital, Ceyuan Ventures, Node Capital, F2Pool, dan GENESIS Capital. Mata wang kripto menawarkan alternatif yang cekap dan praktikal kepada sistem berpusat yang sedia ada untuk para peniaga, dan memberi insentif untuk peniaga untuk meninggalkan platform yang mengenakan bayaran yuran tinggi.

Oleh kerana infrastruktur di sekeliling aset kripto sedang mengukuh dan kesedaran mengenai aset kripto secara amnya meningkat dalam jangka panjang, platform utama boleh mempertimbangkan semula kemungkinan menambah aset kripto sebagai kaedah pembayaran. Komuniti mata wang kripto harus terus membina dan menguatkan infrastruktur di sekeliling kelas aset kripto untuk menggalakkan peniaga dan konglomerat berskala besar untuk mempertimbangkan integrasi aset kripto.

Sumber:

https://www.ccn.com/adoption-binance-users-can-book-450000-hotels-using-crypto-token-bnb/