Default – Below Header Ads

Pengguna Bitcoin kini Mempunyai Kebolehan untuk ‘Recharge’ dengan Rangkaian Lightning Bitcoin

Bitrefill telah membuatkan ia mudah untuk pengguna perkhidmatan pertukaran kripto dan wallet besar Amerika Syarikat akses perkhidmatan Lightning Network yang penuh secara langsung dari akaun mereka. Berita itu diumumkan dalam tweet rasmi dari Bitrefill pada 25 Jun.

Kebolehan itu datang sebagai sebahagian daripada Thor API baru Bitrefill, yang membolehkan beberapa pengguna platform untuk serta-merta membuka siaran khusus di Lightning Network serentak menggunakan nod Bitrefill – sama ada platform itu menawarkan sokongan untuk LN atau tidak. Mereka juga boleh membayar invois Lightning secara langsung dari dalam akaun Coinbase mereka.

Seperti yang dilaporkan Sebelum ini, Lightning Network menyelesaikan had skalabiliti Bitcoin dengan membuka siaran khusus antara pengguna yang menyimpan majoriti transaksi off-chain, menggunakan blockchain hanya untuk merekod hasil keseluruhan.

Berikutan pelancaran perkhidmatan itu, pengguna telahpun membuat demonstratsi proses checkout di Bitrefill.

Baru-baru ini Cointelegraph melaporkan bahawa startup pemproses pembayaran kripto Moon telah melancarkan web browser extension yang membolehkan pelanggan e-commerce menggunakan wallet Lightning Bitcoin mereka untuk pembelian di laman web seperti Amazon.

Tahun yang lalu, aplikasi blockchain Lightning Ramp menjangka integrasi Bitrefill dengan Coinbase dengan mengeluarkan demo alpha penyelesaian mereka sendiri.

Perkhidmatan Bitrefill datang dalam ketidakpastian yang berterusan tentang sama ada Coinbase akan melancarkan sokongan Lightning, seperti yang ditunjukkan – namun masih belum komited – oleh CEO Brian Armstrong yang berkata pada Januari 2019:

EXMO affiliate program

Bitcoin kekal sebagai aset paling popular di Coinbase antara pelanggan baru dan HODLers. Ianya bagus untuk melihat progres yang konsisten, termasuk penggunaan rangkaian lightning dan banyak lagi.”

Sumber:

https://cointelegraph.com/news/coinbase-users-now-have-recharge-capabilities-with-bitcoin-lightning-network

===

Jika anda mahu berdiskusi dan bertanya tentang bitcoin, matawang kripto (cryptocurrency) dan teknologi blockchain di Malaysia. Anda dijemput bersama-sama komuniti Bitcoin Malaya di FB dan @CoinDotMy di Telegram. Jangan lupa ikuti kami di Twitter dan Instagram!