Pengguna boleh Membayar dengan Matawang Kripto di Platform Tempahan Hotel Terbesar Korea Selatan

Platform Tempahan Hotel Terbesar Korea Selatan Akan Menerima Mata Wang Kripto

Yeogi Eottae, sebuah platform tempahan hotel utama Korea Selatan yang diterjemahkan kepada “Bagaimana Tempat Ini?,” telah bekerjasama dengan pertukaran mata wang kripto terbesar negara untuk mengintegrasikan mata wang kripto. Seperti yang dilakukan Bithumb dengan peruncit lain seperti WeMakePrice, platform e-dagang yang terkemuka di Korea Selatan, pasukan Bithumb kemungkinan akan membolehkan platform tempahan hotel untuk mengintegrasikan semua mata wang kripto yang disenaraikan di platform Bithumb termasuk bitcoin, Ethereum, Litecoin, EOS, Bitcoin Cash, Ripple, dan banyak lagi.

TokenPost, sebuah media media yang ditumpukan mata wang kripto tempatan yang diawasi oleh EconoTimes, mendedahkan bahawa Bithumb telah mengumumkan perkongsian strategiknya dengan platform tempahan hotel pada 6 Mac. Dua peruncit terbesar Korea Selatan di Yeogi Eottae dan WeMakePrice telah bekerjasama dengan Bithumb untuk mengintegrasikan mata wang kripto dan pembayaran proses dalam mata wang kripto utama seperti bitcoin dan Ethereum.

Pengintegrasian mata wang kripto oleh aplikasi dan platform dalam talian yang digunakan secara meluas oleh pengguna dan pengguna kasual akan membawa kepada peningkatan drastik dalam penerimaan mata wang kripto, terutamanya jika kedua-dua syarikat bekerja rapat dengan Bithumb untuk menyediakan tawaran istimewa kepada pengguna yang menggunakan mata wang kripto.

Sumber:

https://www.ccn.com/south-koreas-largest-hotel-booking-platform-will-accept-cryptocurrency/