Pengguna Kripto Lebih Membelanjakan Kripto Untuk Makanan Dan Pakaian Berbanding Dadah

 

Tinjauan yang diterbitkan oleh firma penyelidikan Visual Objects mendapati pembelian makanan dan pakaian adalah kes penggunaan yang paling biasa untuk matawang kripto. Penemuan ini menunjukkan perbezaan yang signifikan antara persepsi dan realiti bagaimana matawang kripto digunakan. Ramai yang menjawab tinjauan itu mengatakan bahawa kes penggunaan kripto yang paling utama adalah untuk perdagangan dan aktiviti haram.

Tinjauan ini mengumpulkan data dari 983 responden di Amerika Syarikat yang “biasa dengan matawang digital,” termasuk lebih dari 120 yang telah melakukan pembelian menggunakan aset kripto. 40% responden mengatakan bahawa spekulasi harga akan menjadi kes penggunaan dominan kripto, diikuti dengan pembelian “barang haram” (30%) dan elektronik (23%). Pilihan dengan skor terendah adalah pakaian dan hartanah masing-masing dengan 15%, dan pembelian makanan pada 14%.

Dengan hanya 16% responden menunjukkan bahawa mereka telah melabur dalam matawang kripto, hasilnya dapat memberikan gambaran mengenai andaian yang dipegang oleh mereka yang mengamati industri ini. Visual Objects meninjau peserta tinjauan yang telah membeli kripto mengenai tabiat perbelanjaan mata wang maya mereka, dan mendapati data tersebut sangat bertentangan dengan pandangan masyarakat.

Makanan mendahului senarai pembelian paling kerap dilakukan dengan matawang kripto pada 38%, diikuti oleh pakaian pada 34%, dan spekulasi kewangan pada 29%. Narkotik dan senjata api masing-masing mendapat skor terendah dengan 11% dan 15%.

Tinjauan terbaru yang dilakukan oleh The Economist dan Crypto.com juga mendapati pembayaran biasa adalah kes penggunaan utama untuk aset kripto. 34.2% daripada jumlah responden menyebut pembayaran dalam talian sebagai aplikasi teratas untuk matawang kripto, termasuk 35.2% responden dari platform Crypto.com.

Rujukan: 

Default – Inside Post Ads

https://visualobjects.com/web-development/understanding-cryptocurrency-myths-realities

===

Jika anda mahu berdiskusi dan bertanya tentang bitcoin, matawang kripto (cryptocurrency) dan teknologi blockchain di Malaysia. Anda dijemput bersama-sama komuniti Bitcoin Malaya di FB dan @CoinDotMy di Telegram. Jangan lupa ikuti kami di Twitter dan Instagram!

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.