Default – Above Header Ads

Perkembangan Terkini Lightning Network dan Kerjasama antara ConsenSys dan TrueEx

Mainnet Lightning Network mencapai 1,000 nod

Rangkaian Kilat (LN) mencatatkan satu lagi pencapaian bersejarah pada hujung minggu, kerana mainnet LN mencapai 1,000 nod aktif untuk pertama kalinya dalam sejarah pendeknya. Teknologi lapisan kedua yang baru ini, bakal menjadi penyelesaian kepada dilema kepada masalah penskalaan Bitcoin, kekal dalam ujian alfa – iaitu tahap dimana ia masih belum menerima pengesahan secara rasmi untuk kegunaan awam.

Memandangkan fakta ini, pengguna masih belum menggunakannya untuk menguruskan modal yang besar. Rangkaian ini hanya memegang 4.5 BTC, bernilai kira-kira $ 43,000 pada kadar pertukaran sekarang. Selain itu, hampir empat puluh peratus nod yang berkaitan rangkaian tidak mempunyai saluran pembayaran yang aktif.

Walau bagaimanapun, tahap penggunaan utama ini adalah luar biasa untuk teknologi ini yang, secara rasmi, masih dalam tahap ujian. Sebagai rujukan, kini terdapat lebih daripada 11,000 nod aktif pada rangkaian Bitcoin. Bitcoin Cash, yang berpisah dari blok utama Bitcoin adalah sebahagian besarnya sebagai tindak balas terhadap penyelesaian LN dan penskalaan luar rantaian, kini mempunyai 1,883 nod aktif. Sementara itu, versi beta perisian Lightning Network hampir mendekati tarikh pelepasannya, walaupun tidak jelas bila ini akan berlaku.

Sumber:

https://www.ccn.com/lightning-strikes-ln-mainnet-reaches-1000-nodes/

Pasukan TrueEx Bekerjasama Dengan ConsenSys Untuk Menjadikan Ethereum Lebih Mudah Diakses Oleh Pemain Institusi

TrueEX syarikat yang berpusat di New York telah mengumumkan pelepasan pasaran derivatif yang dikawal untuk aset digital serta perkongsian antara afiliasi mereka yang baru diwujudkan, True Digital Holdings (TDH), dan syarikat teknologi Blockchain ConsenSys untuk mencipta kadar penanda aras untuk harga Ethereum (ETH).

TrueEX, yang merupakan bursa pertama yang diluluskan oleh Suruhanjaya Dagangan Niaga Hadapan Komoditi (CFTC) sebagai Pasaran Kontrak yang Ditetapkan (DCM) untuk pasaran pertukaran, menulis bahawa kontrak Bitcoin yang diselesaikan dalam USD akan disenaraikan sebagai “trueDigital” pada platform swap TrueEX sekarang. Kenyataan akhbar menyatakan bahawa trueEX masih menunggu kelulusan dari CFTC untuk kontrak tersebut.

Perkongsian antara TDH dan ConsenSys dan penciptaan kadar penanda aras Ether akan menyamai penciptaan “infrastruktur yang diperlukan untuk penggunaan luas aset digital oleh pelabur institusi,” menurut siaran akhbar.

Sumber:

https://cointelegraph.com/news/trueex-teams-with-consensys-to-make-ethereum-more-accessible-to-institutional-players