EXMO affiliate program

Perkhidmatan Web Amazon Lancarkan Tawaran Blockchain-as-a-Service

Perkhidmatan Web Amazon (AWS) secara rasminya melancarkan templat Blockchain AWS pada hari Khamis. Perkhidmatan ini bertujuan untuk memudahkan pemaju membuat projek berdasarkan Ethereum dan Fabric Hyperledger dari Yayasan Linux.

Produk yang meletakkan AWS untuk bersaing dengan IBM dan Oracle dalam pasaran blockchain-as-a-service (BaaS), memberikan pengguna pratetap rangka kerja blockchain. AWS mensasarkan perkhidmatan ini terutama pada syarikat kecil dan sederhana dengan sumber terhad untuk membina aplikasi mereka sendiri.

Jeff Barr dari AWS teruja tentang bagaimana Amazon bekerja untuk membantu pelanggan menggunakan teknologi blockchain: “Kami melancarkan Templat Blockchain AWS hari ini, templat ini akan membolehkan anda melancarkan rangkaian Ethereum (baik awam atau swasta) atau rangkaian Hyperledger Fabric dalam beberapa minit dan dengan hanya beberapa klik. Templat ini membuat dan mengkonfigurasi semua sumber-sumber AWS yang diperlukan untuk anda melaksanakan tujuan anda dalam keadaan yang mantap dan dapat diskalakan. ”

Pengguna AWS boleh memilih dari dua pilihan pelancaran yang berbeza apabila menggunakan templat Ethereum, menggunakan rangkaian blockchain sama ada sebagai containerdi Elastic Container Service Amazon atau terus ke EC2 (Elastic Compute Cloud) yang menjalankan perisian Docker.

Sumber:

https://www.ethnews.com/amazon-web-services-unveils-blockchain-as-a-service-offering

Default – Between Post Ads