Default – Above Header Ads

Persatuan IPChain Rusia Akan Mendigitalkan Rekod Paten Kyrgyzstan

Pusat Penyelarasan Transaksi Harta Intelek Kebangsaan Rusia (IPChain) akan mendigitalkan rekod paten dan membuat pangkalan data berasaskan Blockchain untuk Pejabat Paten Negeri Kyrgyzstan (KyrgyzPatent), lapor TASS melaporkan 12 April. Andrey Krichevsky, presiden persatuan IPChain, berkata persetujuan antara persatuan dan wakil KyrgyzPatent telah ditandatangani di forum IPQuorum, yang berlangsung di rantau Kaliningrad di Rusia. Ini dilaporkan kali pertama bahawa teknologi persatuan itu akan digunakan di luar Rusia.

Krichevsky berkata: “Kami telah menandatangani perjanjian dengan KyrgyzPatent, yang sangat penting bagi kami, kami akan membangunkan projek perintis, sejenis pejabat paten yang ideal, kami akan cuba menerapkan teknologi terkini, mendigitalkan rekod paten, membina pangkalan data seni bina. ”

IPChain adalah organisasi bukan keuntungan yang diasaskan oleh inisiatif Yayasan Skolkovo dan Pertubuhan Harta Intelek Rusia. Ia memberi tumpuan kepada pembangunan piawaian dan teknologi antara pemegang hak harta intelektual berdasarkan Blockchain, menurut laman web persatuan tersebut.

Sumber:

https://cointelegraph.com/news/russian-ipchain-association-will-digitize-kyrgyzstans-patent-records

 

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.