Traders Fair Malaysia 2019

Projek Blockchain Yang Boleh Diskalakan Peroleh $ 35 Juta Dari Sequoia Capital, Huobi dan Pelabur Lain

 

Blockchain jenis baru, yang diketuai oleh penerima Anugerah Turing dan ahli akademik lain telah memperolehi $ 35 juta dalam pembiayaan daripada pelabur besar yang termasuk Sequoia Capital. Dr. Andrew Chi-Chih Yao, penerima Anugerah Turing yang telah memperoleh gelaran “bapa sains komputer” China, adalah antara mereka yang menerajui Yayasan Conflux yang berdaftar di Singapura. Anugerah Turing adalah hadiah tahunan $ 1 juta yang diberikan kepada seseorang yang menyumbang di peringkat tertinggi dalam ilmu sains komputer.

Rangkaian itu, yang digelar “Conflux,” telah direka untuk menangani apa yang dianggap sebagai halangan paling besar blokchain – mengisytiharkan testnet barunya akan memproses “sekurang-kurangnya 6,500 Transaksi Per Second (TPS), sambil menyokong sekurang-kurangnya 20,000 nod. Selain Sequoia, Conflux dilaporkan mendapat sokongan daripada pelbagai syarikat teknologi tinggi dan modal teroka lain termasuklah IMO Ventures, FreesFund, Rong 360, Shunwei Capital, F2Pool, dan Huobi.

Conflux menggabungkan DAG dengan algoritma konsensus Proof-of-Work (PoW), dan juga membolehkan pengguna rangkaian menjalankan kontrak pintar dan aplikasi terdesentralisasi (DApps) pada rangkaiannya. Conflux akan melancarkan testnetnya pada akhir Februari 2019, dan rangkaian utamanya pada suku ketiga tahun 2019.

Sumber:

http://fortune.com/2018/12/04/conflux-blockchain/

Default – Between Post Ads