R3 Lancarkan Enterprise Corda Dengan ‘Firewall Blockchain’

 

Diumumkan pada hari Selasa, syarikat permulaan R3 telah mengeluarkan versi berbayar daripada Corda, yang menawarkan ciri-ciri tambahan yang ditujukan kepada institusi yang dikawal selia termasuk sokongan 24/7, pemulihan operasi dan banyak lagi.

Sebahagian daripada pelancaran komersil platform Enterprise Corda, permulaan blockchain R3 mendedahkan “applikasi Firewall Blockchain pertama dunia.” Bukan firewall tradisional, istilah ini menandakan bagaimana Corda dapat membatasi komunikasi antara nod blockchain yang beroperasi dalam persekitaran yang berbeza, dan dengan keperluan maklumat yang berbeza dari rangkaian mereka. Sebagai contoh, banyak pengguna Corda, syarikat itu mengatakan, memiliki pusat data yang sangat terjamin, menjalankan infrastruktur sedia ada di belakang firewall. Oleh itu, R3 membina Blockchain Firewall sebagai satu ciri yang perlu menjadikan Corda lebih menarik kepada perniagaan jika dibandingkan dengan blockchain sumber terbuka tradisional (yang mana ciri-ciri firewall tersebut perlu dibuat khusus).

Oleh kerana konsortium berkembang sepanjang jalan ke pengedaran komersial, salah satu motivasi menyeluruh adalah memastikan keboleh gunaan dengan sumber terbuka dengan rangkaian Corda kerana ekosistem sedang mengembang, membolehkan sistem Corda untuk menjadi lebih terbuka untuk digunakan dengan blockchain yang lain.

Sumber:

https://www.coindesk.com/r3-launches-corda-enterprise-with-first-ever-blockchain-firewall/

EXMO affiliate program