Rang Undang-Undang Korporat Arizona Kini Menjadi Undang-Undang

Gabenor Doug Ducey telah menandatangani Rang Undang-undang Rumah 2603, atau Rang Undang-undang Teknologi korporat / Blockchain, sebagai pindaan kepada Statut yang Diperbaharui Arizona, yang telah menyokong “tandatangan dan rekod yang dijamin melalui teknologi blockchain dan kontrak pintar.” Dengan pindaan itu, data yang disimpan dan dikongsi oleh syarikat-syarikat di blockchain juga menjadi sah di sisi undang-undang.

Rang undang-undang blockchain Arizona mula-mula diperkenalkan kepada Dewan pada bulan Februari dan diluluskan Badan Perundangan Negeri dalam masa beberapa minggu. HB 2603 mendapat sokongan yang kuat dari penggubal undang-undang, termasuk sokongan sebulat suara dari Senat dan hanya segelintir mengundi “tidak” dalam Dewan. Rang undang-undang itu dihantar ke meja Gabenor Ducey pada akhir bulan Mac, di mana beliau menandatangani undang-undang pada 3 April.

“Matlamatnya adalah dalam tempoh beberapa tahun untuk syarikat boleh menyerahkan rekod mereka di dalam blockchain,” Wakil Jeff Weninger, penaja rang undang-undang dan juara untuk inovasi blockchain di negeri itu, memberitahu sebuah penerbitan berita tempatan.

Sumber:

https://www.ccn.com/arizonas-corporate-blockchain-bill-becomes-law/