Default – Below Header Ads

Rangkaian Permesejan Jepun, Line dan Nomura Holdings Membentuk Pakatan Blockchain

Line, aplikasi permesejan Jepun telah memeterai perjanjian akhir dengan gergasi kewangan Jepun, Nomura Holdings untuk membentuk satu pakatan blockchain. Pada 4 Oktober, Line bersama-sama dengan kumpulan syarikat Line, LVC Corporation dan Nomura Holdings, mengumumkan bahawa ketiga-tiga syarikat itu telah menandatangani perjanjian pakatan modal, yang berdasarkan niat kolektif untuk meneroka peluang perniagaan dalam industri blockchain.

Menurut laporan, Nomura Holdings menyelesaikan pelaburannya ke LVC, yang akan terus mewujudkan pakatan kewangan dengan fokus pada teknologi blockchain. Ini bukan kali pertama Line dan Nomura telah memasuki perkongsian. Terdahulu pada tahun 2018, mereka menubuhkan firma untuk menyediakan perkhidmatan pembrokeran sekuriti dan nasihat pelaburan, di mana Nomura akan memiliki 49 peratus dan Line akan mengawal baki 51 peratus.

Pada 24 September, Nomura Holdings, bersama dua bank komersil utama lain, Santander InnoVentures, dan MUFG Innovation Partners, melaburkan $ 14 juta dalam Securitize, sebuah protokol penerbitan token yang disokong oleh Coinbase.

Rujukan:

https://linecorp.com/en/pr/news/en/2019/2932

===

Jika anda mahu berdiskusi dan bertanya tentang bitcoin, matawang kripto (cryptocurrency) dan teknologi blockchain di Malaysia. Anda dijemput bersama-sama komuniti Bitcoin Malaya di FB dan @CoinDotMy di Telegram. Jangan lupa ikuti kami di Twitter dan Instagram!

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.

Default – Between Post Ads