Default – Above Header Ads

Ripple Lancarkan ‘Xpring’ Untuk Tingkatkan Penggunaan XRP

Ripple yang berpangkalan di San Francisco telah mencipta sebuah projek baru bernama “Xpring” untuk menyediakan sokongan kewangan kepada syarikat-syarikat yang membangunkan produk dan perkhidmatan untuk XRP, mata wang kripto terbesar ketiga dengan jumlah pasaran lebih daripada $ 29 bilion hari ini. Untuk meningkatkan prestasi syarikat, Ripple akan melabur, memperoleh dan memberi geran kepada syarikat yang menggunakan XRP dan XRP Ledger.

Dalam satu kenyataan rasmi, pasukan Ripple berkata: “Sebagai penyumbang utama kepada kod dasar XRP dan pemegang XRP, kita sering mendengar dari usahawan dan pemaju yang mereka mahukan sokongan untuk membantu mereka dengan projek berkaitan XRP mereka. Sebagai salah satu daripada beberapa syarikat blockchain yang mempunyai daya tarikan untuk kes penggunaan bukan spekulatif, kami merasakan kami berada di kedudukan yang unik untuk menyokong usahawan dengan cara yang bermakna. ”

Oleh kerana token XRP pada masa ini mempunyai kes-kes penggunaan terhad (tetapi tetap berkembang), inisiatif baru ini dapat memantapkan lagi jangkauan pasarannya yang sudah besar. Ia juga berazam untuk membantu projek baru memperoleh pembiayaan untuk membina produk dan mendapat sokongan daripada Ripple.

Sumber:

https://www.ethnews.com/colorado-passes-bill-bringing-distributed-ledger-technology-to-the-forefront