Ripple Menambah Dua Lagi Firma Penghantaran Wang Ke Dalam Rangkaian Pembayarannya

Ripple telah memperoleh dua lagi pembekal pembayaran di Asia dan Amerika Selatan sebagai ahli RippleNet, rangkaian pembayaran perusahaannya. Firma kiriman wang antarabangsa InstaReM yang berpangkalan di Singapura dan BeeTech yang berpangkalan di Brazil telah bekerjasama untuk menggunakan produk Ripple dalam perkongsian di antara ahli RippleNet. Menggunakan platform ini akan memberi manfaat kepada pelanggan mereka dengan lebih cepat, pemindahan wang murah, kata kedua-dua syarikat itu.

Perkhidmatan ini bermula minggu ini, menghubungkan dua pembekal pembayaran di beberapa pasaran termasuk Asia Tenggara, Amerika Selatan dan Eropah. Sebagai contoh, pelanggan BeeTech akan dapat membuat pemindahan masa nyata ke 60 pasaran global yang disokong oleh InstaReM termasuk UK, EU dan Amerika Syarikat.

Khususnya, firma akan memanfaatkan xVia, penyelesaian API antara muka standard yang membolehkan institusi kewangan dan pengendali pengiriman wang menghantar bayaran tanpa memerlukan apa-apa pemasangan perisian, mereka hanya perlu memasuki rangkaian RippleNet, yang kini melihat lebih daripada 100 ahli di dalam rangkaiannya.

Sumber:

https://www.ccn.com/ripple-adds-two-more-money-transfer-firms-to-payment-network/

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.