Default – Above Header Ads

Rumah Perundangan AS Akan Mengadakan Sesi Pendengaran Penggunaan Teknologi Blockchain Dalam Pengurusan Rantaian Pembekalan

Dua Sub-komiti Dewan Amerika Syarikat akan mengadakan mesyuarat minggu depan untuk mendengar mengenai teknologi blockchain dalam pengurusan rantaian bekalan, menurut notis yang disiarkan di laman web Sub-Committee on Science, Space, and Technology. Sub-komiti Penyeliaan dan Jawatankuasa Kecil Penyelidikan dan Teknologi akan membincangkan bagaimana blockchain dapat meningkatkan pengurusan rantaian bekalan serta memerangi barangan palsu.

Pada bulan Mac pada beberapa Senator mengeluarkan pendapat mengenai kripto setelah pendengaran berkenaan topik blockchain dan mata wang kripto pada Februari yang dilakukan oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS (SEC) dan Suruhanjaya Dagangan Niaga Hadapan Komoditi (CFTC).

Wakil Parti Republik Dana Rohrabacher, yang berkhidmat di dalam jawatankuasa kecil Penyelidikan dan Teknologi, berpendapat secara positif untuk penggunaan kripto yang memperkuat warga negara yang hidup dalam pemerintahan diktator, tetapi meminta lebih banyak peraturan AML dan KYC dalam industri kripto. Wakil Demokrat Carolyn Maloney, yang berkhidmat di Komiti Pengawasan, meminta pengawasan yang lebih ketat pada kripto oleh SEC, mengutip fakta bahwa “tidak ada yang mendokong nilai mata wang kripto ini.”

Sumber:

https://cointelegraph.com/news/us-house-legislators-to-hold-hearing-on-blockchain-tech-use-in-supply-chain-management

Default – Between Post Ads