Default – Above Header Ads

Salah Satu Data CenterYang Paling Cekap Tenaga di Eropah Menguji Perlombongan BTC dan ETH

Pusat Data ITB2 Holland telah menubuhkan sebuah makmal perlombongan cryptocurrency untuk Bitcoin (BTC) dan Ethereum (ETH), menurut laporan oleh Emerce Khamis, 31 Mei. Tujuan utama makmal adalah untuk menguji kesan teknologi blockchain berkenaan dengan penggunaan tenaga dan infrastruktur penyejukan.

Makmal cryptocurrency akan ditempatkan di lokasi Apeldoorn Data Center ITB2 1500 m², yang dibuka pada tahun 2013 dan mempunyai keberkesanan penggunaan kuasa (PUE) bernilai 1.08, menurut laporan Emerce – PUE adalah nisbah mengukur kecekapan pusat data komputer penggunaan tenaga.

Pusat Data ITB2 menggunakan penyejukan adiabatik tidak langsung untuk mengurangkan penggunaan tenaga, dan menawarkan colocationketumpatan tinggi kepada pelanggan seperti Sandd, Reesnik Support, dan pembekal perkhidmatan kewangan. Hensen mencatatkan bahawa, “kedua-dua pelanggan baru dan sedia ada, sudah tentu penyedia perkhidmatan kewangan, semua harus berurusan dengan blockchain dalam masa terdekat,” memetic syarikat seperti IBM, Microsoft, Intel, dan kerja semasa Google dalam teknologi blockchain.

Sumber:

https://cointelegraph.com/news/one-of-europes-most-energy-efficient-data-centers-tests-btc-eth-mining

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.

Default – Between Post Ads