Samsung Menghasilkan Cip ASIC Untuk Pelombong Bitcoin Baru Halong

Pengedar perlombongan kripto, MyRig baru-baru ini mendedahkan bahawa gergasi elektronik Samsung membekalkan cip ASIC untuk pelombong Bitcoin (BTC) yang dibuat oleh Halong Mining, menurut tweet dari MyRig pada 10 April.

Pada hari Selasa, tweet MyRig menunjukkan  imej seorang wakil syarikat yang memegang plat bahan semikonduktor yang digunakan dalam pengeluaran litar bersepadu. Firma itu berkata bahawa peralatan itu adalah “sumber perlombongan Halong DragonMint T1” dan dihasilkan oleh Samsung.

Samsung pertama kali mendedahkan bahawa ia mula mengeluarkan Cip Litar Bersepadu Khusus Aplikasi (ASIC) untuk “pengeluaran besar-besaran” di China pada Januari 2018. Cip ASIC adalah perkakasan perlombongan yang direka untuk mengendalikan pengiraan kriptografi berdasarkan algoritma hashingtertentu.

Ditubuhkan pada Disember 2016, Perlombongan Halong mendakwa bahawa pelombong DragonMint T1 adalah “pelombong Bitcoin yang paling cekap di dunia yang beroperasi pada 16TH dengan teknologi AsicBoost di dalam untuk kecekapan kuasa yang lebih besar.” Pada masa akhbar, peralatan pelombong DragonMint T1 tidak boleh dibeli di halaman kedai Halong.

Sumber:

https://cointelegraph.com/news/samsung-produces-asic-chips-for-new-halong-bitcoin-miner