Default – Above Header Ads

Sistem Pembayaran Rentas Sempadan Ripple: Laporan Kewangan Menunjukkan Penjimatan Signifikan Masa Dan Kos

Institusi kewangan yang mengambil bahagian dalam platform xRapid Ripple (XRP) baru-baru ini telah melaporkan penjimatan transaksi sebanyak 40-70 peratus, lapor Business Wire pada Khamis, 10 Mei. Selain penjimatan kos, para peserta telah mencatat peningkatan dalam kelajuan transaksi – dari 2-3 hari hingga “lebih kurang dua minit.”

XRapid adalah penyelesaian kecairan untuk sistem penyelesaian kasar masa nyata Ripple, yang direka sebagai alat untuk memudahkan pemindahan fiat restas sempadan antara institusi kewangan. Ripple kini merupakan mata wang kripto terbesar ketiga dengan permodalan pasaran, menurut data dari Coinmarketcap.

Projek perintis itu menguji bayaran antara A.S. dan Mexico. BusinessWire mencatatkan bahawa sistem semasa memerlukan bank untuk sama-sama mengikat modal mereka dalam akaun bank pra-pembayaran di Mexico, atau melalui rangkaian perbankan koresponden yang mahal.

Sumber:

https://cointelegraph.com/news/ripple-cross-border-payments-pilot-financial-institutions-report-significant-time-cost-savings

Default – Between Post Ads