Sistem Token Ganjaran Enterprise Ethereum Alliance Akan Disokong Oleh Microsoft Dan Intel

Microsoft dan Intel menyokong sistem baru token ganjaran yang dicipta oleh Enterprise Ethereum Alliance (EEA). EEA, yang menetapkan piawaian untuk aplikasi blockchain berasaskan Ethereum dalam perniagaan, berkata ia telah mencipta sistem baru token ganjaran yang menerima sokongan Microsoft dan Intel.

EEA adalah konsortium blockchain dengan lebih daripada 450 ahli perniagaan perusahaan seperti Microsoft, JPMorgan Chase, Santander, Accenture, ING, Intel dan Cisco. Token yang baru diwujudkan ini bertujuan untuk memberi insentif dan memberi ganjaran kepada syarikat-syarikat yang terlibat secara aktif dalam konsortium.

Pengurus program blockchain Intel, Michael Reed memberitahu bahawa terdapat tiga jenis token: token ganjaran, token reputasi dan token penalti, sambil menambah: “Ia boleh digunakan untuk mana-mana konsortium untuk memberi insentif kepada kerja berpasukan. Contoh yang kita gunakan adalah konsortium pembangunan perisian seperti EEA, di mana kita cuba untuk memotivasi aktiviti seperti mengedit dan menyumbang kepada spesifikasi, membangun dan menambah kod. Kemudian, tentu saja, anda boleh menerapkan penalti untuk perkara negatif, seperti kurang sumbangan, kekurangan kajian, tempoh masa yang tidak diikuti dan sebagainya.”

Rujukan:

https://cointelegraph.com/news/enterprise-ethereum-alliances-reward-token-system-backed-by-microsoft-intel

===

Jika anda mahu berdiskusi dan bertanya tentang bitcoin, matawang kripto (cryptocurrency) dan teknologi blockchain di Malaysia. Anda dijemput bersama-sama komuniti Bitcoin Malaya di FB dan @CoinDotMy di Telegram. Jangan lupa ikuti kami di Twitter dan Instagram!

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.