Default – Above Header Ads

Soros Fund Management Merancang Melancarkan Bursa Kripto

Dana pelaburan Amerika Syarikat, Soros Fund Management, yang mengawal asset bernilai $ 26 bln, dilaporkan akan melabur dalam mata wang kripto, walaupun fakta bahawa ketua dana George Soros sebelum ini mendakwa bahawa crypto adalah “gelembung”, Bloomberg melaporkan pada hari Jumaat, 6 April .

Menurut Bloomberg, yang memetik Adam Fisher, yang bertanggungjawab untuk pelaburan makroekonomi global di Soros Fund Management, telah menerima kelulusan dalaman untuk operasi dagangan mata wang kripto, tetapi dia belum memulakan dagangan lagi. Semasa mengkritik mata wang kripto utama pada bulan Januari, pedagang makro legenda ini tidak memberikan apa-apa ramalan harga. Sementara itu, pasaran kripto telah kehilangan hampir 50 peratus menjelang akhir suku pertama 2018.

Soros terlibat dalam aktiviti mata wang kripto awal tahun lepas. Pada tahun 2017, dana pelaburan George Soros menjadi pemegang saham ketiga terbesar di Overstock.com, syarikat runcit utama yang pertama untuk menerima Bitcoin sebagai pilihan pembayaran. Dilancarkan pada tahun 1969, Pengurusan Dana Soros membuat namanya pada tahun 1992 untuk pertaruhan drastiknya terhadap pound Britain, yang menjadikan Soros “The Man Who Broke the Bank of England”.

Sumber:

https://cointelegraph.com/news/soros-fund-management-plans-to-launch-cryptocurrency-trading-report-says