Default – Above Header Ads
Default – Below Header Ads

Telegram Ingin Menunda Pelancaran TON Sebelum Mesyuarat SEC

Pekhidmatan permesejan yang disulitkan, Telegram ingin menangguhkan tarikh pelancaran Telegram Open Network (TON) setelah timbul isu-isu dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC).

Telegram memberitahu pelabur bahawa ia mahu menunda tarikh akhir hingga 30 April, 2020. Pelancaran itu pada mulanya ditetapkan pada akhir Oktober, tetapi SEC mengisytiharkan tawaran ICO bernilai $ 1.7 bilion dolar sebagai haram. Dalam surat kepada pelaburnya, Telegram menyatakan bahawa memindahkan tarikh akhir tersebut memerlukan kebenaran pemegang majoriti yang dibayar kepada Telegram menurut perjanjian pembelian Tahap A. Tarikh akhir perjanjian pembelian dari pusingan pra-jualan juga boleh dilanjutkan dengan cara yang sama.

Walau bagaimanapun, ini bermakna bahawa hanya satu pusingan pelabur boleh mengundi untuk memanjangkan tarikh akhir, sementara yang lain tidak mendapat kelebihan tersebut. Telegram menyatakan: “Sekiranya hanya satu kumpulan meluluskan penundaan ini, perjanjian belian kumpulan itu akan tetap berlaku sementara kumpulan perjanjian yang lain akan ditamatkan. Dalam keadaan ini, kami mencadangkan untuk membuat beberapa pindaan terhad kepada terma perjanjian pembelian yang masih wujud untuk menggambarkan fakta bahawa pengeluaran Gram akan dikurangkan dalam pengedaran pada Tarikh Pelancaran Rangkaian.”

Telegram meminta para pelabur membuat keputusan mengenai pelanjutan tarikh akhir sebelum 23 Oktober. Firma itu dijadualkan untuk mendengar dengan pengawal selia di New York pada 24 Oktober, di mana ia akan membuat kesnya bahawa ia mematuhi dan SEC adalah salah dalam penilaiannya.

Rujukan:

https://cointelegraph.com/news/telegram-aims-to-push-out-ton-launch-deadline-ahead-of-sec-meeting

===

Jika anda mahu berdiskusi dan bertanya tentang bitcoin, matawang kripto (cryptocurrency) dan teknologi blockchain di Malaysia. Anda dijemput bersama-sama komuniti Bitcoin Malaya di FB dan @CoinDotMy di Telegram. Jangan lupa ikuti kami di Twitter dan Instagram!

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.