Default – Above Header Ads
Default – Below Header Ads

Token Sekuriti Hartanah Berkembang Secara Konsisten Dalam Penguasaan Pasaran

Token sekuriti hartanah, atau REST (Real estate security token), mengalami pertumbuhan yang konsisten pada Q1 2020, yang boleh membawa kepada pertumbuhan masa depan yang lebih baik. Tiga hartanah baru juga disenaraikan di RealT pada bulan Mac – menggandakan perdagangan bulanan token sekuriti hartanah tersebut. REST kini mewakili hampir separuh daripada pasaran token sekuriti yang aktif, dan 15% daripada jumlah keseluruhan pasaran.

Pada bulan Januari, token yang mewakili pecahan pemilikan dalam tiga hartanah di Detroit, Michigan menghasilkan $ 19,950 dalam jumlah perdagangan bulanan. Token tersebut mewakili pecahan pemilikan dalam pendapatan sewa yang dihasilkan oleh harta tersebut. Token untuk sebuah rumah di Fullerton St. mewakili lebih separuh daripada perdagangan dengan $ 11,150 dalam jumlah perdagangan. Suatu hartanah di Marlowe St. juga menyaksikan $ 7,057 dalam perdagangan token, diikuti oleh sewa Audubon St yang menghasilkan $ 1,743. Digabungksn, ketiga-tiga hartanah tersebut mewakili 10.3% daripada jumlah perdagangan token sekuriti.

Februari menyaksikan peningkatan sebanyak tiga kali jumlah perdagangan terkumpul sebanyak 25% kepada $ 24,393, dengan token Fullerton St melihat kenaikan 20% dalam aktiviti. Dalam tempoh yang sama, jumlah bulanan Audubon meningkat dua kali ganda. Bagaimanapun, kenaikan voltan sebanyak 70% merentas semua sekuriti berikutan menghasilkan token hartanah yang mewakili hanya 7.5% daripada pasaran sekuriti digital $ 329,000 menjelang akhir Februari.

Pada bulan Mac, penambahan tiga pasaran REST aktif di RealT menyaksikan perdagangan token sekuriti bulanan hampir dua kali ganda kepada $ 47,584. Pasaran baru yang aktif untuk hartanah di jalan-jalan di Applione, Leisure, dan Patton menghasilkan $ 24,590, sementara Audubon, Marlowe, dan Fullerton menghasilkan jumlah perdagangan sebanyak $ 22,994. Dengan aktiviti token sekuriti secara keseluruhan yang disenaraikan pada bulan Mac, bahagian perdagangan token keselamatan RESTs meningkat kepada 14.5%.

Rujukan:

https://cointelegraph.com/news/real-estate-security-tokens-steadily-gain-market-share

===

Jika anda mahu berdiskusi dan bertanya tentang bitcoin, matawang kripto (cryptocurrency) dan teknologi blockchain di Malaysia. Anda dijemput bersama-sama komuniti Bitcoin Malaya di FB dan @CoinDotMy di Telegram. Jangan lupa ikuti kami di Twitter dan Instagram!

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.

Default – Between Post Ads