Default – Above Header Ads

Ubisoft Dan MakerDao Bakal Menaja Blockchain Gaming Alliance Dengan Struktur Kepimpinan Baru

The Blockchain Game Alliance (BGA) mengumumkan pada 30 Mac pelantikan Sébastien Borget sebagai Presiden, sambil menambah bahawa syarikat-syarikat seperti Ubisoft, AMD, Animoca Brands, dan MakerDAO telah kembali sebagai penaja untuk tahun 2020. Menurut pengumuman, BGA – gabungan 90 syarikat permainan video dan syarikat blockchain yang menyokong teknologi blockchain dalam industri permainan – akan berusaha untuk menguatkan penggunaan blockchain untuk mengembangkan keupayaan pemain tanpa sebarang halangan.

Ditubuhkan pada tahun 2019, BGA juga berharap dapat mewakili permainan video blockchain dan acara industri permainan utama dengan penajaan syarikat-syarikat teknologi terkemuka. Borget membuat komen berikut selepas pelantikannya: “Saya mempunyai kepercayaan yang kuat dalam menyelaraskan kepentingan pemain, pencipta dan pemaju permainan dan akan terus menggalakkan pemilikan sebenar untuk pemain permainan video dan pencipta menerusi kemasukan industri blockchain.” Borget mempunyai latar belakang yang luas dalam industri permainan blockchain. Beliau adalah pengasas bersama dan COO The Sandbox, sebuah platform permainan maya terdesentralisasi.

Manon Burgel, yang akan melepaskan jawatannya kepada Borget, juga mengeluarkan kenyataan berikut mengenai penggabungan presiden baru: “Sébastien Borget telah menjadi anggota komuniti aktif di ruang permainan blockchain selama bertahun-tahun, dan kami senang memilih dia sebagai Presiden baru Perikatan Blockchain Game.” Pada 16 Disember lalu, AMD menyertai Alliance Blockchain Game, sambil menjalin dua perkongsian baru dengan penyedia teknologi blockchain Robot Cache dan ULTRA.

Rujukan:

https://blockchaingamealliance.org/

===

Jika anda mahu berdiskusi dan bertanya tentang bitcoin, matawang kripto (cryptocurrency) dan teknologi blockchain di Malaysia. Anda dijemput bersama-sama komuniti Bitcoin Malaya di FB dan @CoinDotMy di Telegram. Jangan lupa ikuti kami di Twitter dan Instagram!

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.