Default – Above Header Ads
Traders Fair Malaysia 2019

Usahawan Muda Australia Merancang Pelancaran Bank Kripto

 

Fred Schebesta, seorang usahawan berusia 26 tahun yang mengasaskan laman web perbandingan Finder.com, inginmembuka bank kripto di Australia. Schebesta percaya bahawaminat dalam mata wang kripto berkembang dan tidak lama lagi orang memerlukan institusi yang dapat memenuhikeperluan kripto mereka.

Schebesta mahu membuka bank kripto di Australia danpercaya bahawa dia dapat menyelesaikan tugas ini dalammasa 18 bulan. Oleh kerana beliau memerlukan lesen institusipengambilan deposit (ADI) yang sah, Schebesta akanbekerjasama dengan bank Australia sedia ada. Schebesta telahmembeli saham dalam Goldfields Money kerana ia adalahsatu-satunya bank di Australia Barat dengan lesen ADI.

Schebesta berkata, “Apabila penggunaan kripto bermula … orang akan memerlukan perkhidmatan tertentu [seperti] kustodian, simpanan, escrow, pertukaran dan perbelanjaan.” Beliau menambah bahawa pinjaman kripto juga akan menjadikeperluan dalam masa depan yang akan datang. Bagaimanapun, Schebesta menyatakan bahawa bank-bank Australia takut dengan mata wang kripto. Dia berfikir bahawatidak adil bahawa mereka menghentikan perkhidmatanmereka untuk pengguna kripto.

Sumber:

https://www.news.com.au/finance/business/banking/finder-cofounder-fred-schebesta-wants-to-create-the-crypto-bank-of-australia/news-story/afd6131ccd34b07dcd2ab1bab119d65f