Default – Above Header Ads

Vechain Dan Deutsche Bahn Bangunkan Dapp Untuk Industri Logistik China

Startup blockchain yang berpangkalan di Singapura, VeChain (VEN) dan penyedia logistik global DB Schenker telah membangunkan sistem penilaian pembekal berasaskan blokchain. DApp tersebut akan menggunakan blockchain VechainThor untuk memperolehi rakan logistik pihak ketiga DB Schenker di China berdasarkan data yang dikumpul – hasilnya adalah penilaian untuk perkhidmatan seperti pembungkusan, pengangkutan, dan kualiti barangan.

Yayasan Vechain mendakwa bahawa DApp adalah pelaksanaan pertama blok block untuk tujuan pengurusan pembekal: “Pada masa akan datang, sistem dan aplikasi yang berkaitan dengannya berpotensi dapat berkembang menjadi platform yang meluas dan dibina bersama oleh pelbagai penyedia perkhidmatan logistik.” VeChain adalah pembekal Blockchain-as-a-Service (BaaS) yang mensasarkan perniagaan dan perusahaan. VEN, mata wang kripto asli projek ini kini menduduki tempat ke-17 pada senarai CoinMarketCap, dengan permodalan pasaran kira-kira $ 1.6 bln pada masa akhbar.

DB Schenker, bahagian pengangkutan dan logistik Deutsche Bahn, menguruskan penyelesaian rantaian bekalan untuk udara, laut, kereta api dan pengangkutan darat, serta logistik kontrak. Menurut jawatan VeChain, firma ini menggunakan 68,000 pakar logistik di 2,000 lokasi di seluruh dunia, 5,700 daripadanya berpangkalan di China di seluruh 60 bandaraya negara tersebut.

Sumber:

https://cointelegraph.com/news/blockchain-startup-vechain-and-deutsche-bahn-develop-dapp-for-china-s-logistics-industry

EXMO affiliate program