Vechain Perkenalkan Penyelesaian Pengesanan Makanan Foodgates Di Expo Import China

Platform aplikasi blockchain yang berpangkalan di Singapura, VeChain telah melancarkan sistem pengesanan blockchain baharu untuk industri makanan dan minuman. Di dalam terbitan post pada 7 November, syarikat itu mengesahkan ia sedang bekerja dengan kumpulan pensijilan makanan DNV GL dan pakar rantaian bekalan ASI Group dalam projek, dikenali sebagai Foodgates.

Pengumuman asal ini diumumkan pada Ekspo Import Antarabangsa China (CIIE) tahun ini, yang diadakan dari 5-10 November di Shanghai.” Kekebalan blockchain awam yang digabungkan dengan maklumat yang dapat disahkan menjadikan penyelesaian ini sangat unik,” kata COO VeChain COO, Kevin Feng.

VeChain mendedahkan Foodgates telah pun dilaksanakan, dalam mengimport daging lembu Perancis ke China untuk acara yang dihadiri oleh Presiden Perancis Emmanuel Macron dan Xi Jinping dari China, yang juga bercakap di CIIE. “VeChain, sebagai penyedia platform teknologi blockchain global dengan sumber yang besar di China dan Eropah akan menjadi penerima langsung manfaat disebabkan kenaikkan  ini oleh ekonomi kedua terbesar di dunia,” kata terbitan blog tersebut.

Rujukan:

https://medium.com/vechain-foundation/vechain-together-with-asi-group-and-dnv-gl-announced-the-first-cross-continental-logistics-and-e2e65a0d562

===

Jika anda mahu berdiskusi dan bertanya tentang bitcoin, matawang kripto (cryptocurrency) dan teknologi blockchain di Malaysia. Anda dijemput bersama-sama komuniti Bitcoin Malaya di FB dan @CoinDotMy di Telegram. Jangan lupa ikuti kami di Twitter dan Instagram!

Nak beli bitcoin? Jangan tertipu dengan scammer bitcoin! Biar faham dulu tentang bitcoin! Klik sini untuk belajar.